solokano.nl

Home · Algemene verslagen · Afsluiting winterseizoen KanoKollege

Afsluiting winterseizoen KanoKollege

Afgelopen zaterdag hebben we met 9 vaarders Den Haag, over het water, leren kennen. Het was voor alle deelnemers een eerste kennismaking met deze wateren. Het is echt de moeite waard om het rondje rond het centrum van ’s-Gravenhage te beleven. De 7 kilometer heeft vele gezichten zoals dat van een stadsgracht, singel, rivier, kanaal. Daarnaast het aanzien van luxe en van arbeid maar ook van politiek en van macht. In korte tijd komt er een hele wereld voorbij.

Maar goed, daar gaat het niet om. Het Kano Kollege is opgezet om met elkaar en van elkaar te leren. Het groepje van 9 vaarders is wat klein maar toch ook wel voldoende. Deze keer lag de nadruk op ‘reflexen’ en op de afzijde. We hebben goed kunnen oefenen want de weersgoden hebben alle zeilen bijgezet. Het weer kon gewoon niet beter; weinig wind, veel zon, je zal zo’n winterdag maar treffen, het was ons gegund. En dan ook nog een geweldige picknickplek midden op de Denenweg, in het centrum van Den Haag en ook nog eens gewoon buiten op straat met heerlijke soep, gebak, koffie en een broodje gekruid vlees. Mag dit de naam van een peddelfeest hebben? Ik denk van wel.

Het schiet mij nu te binnen dat er geen bericht is gemaakt over de voorlaatste Peddeldag in januari die in Rotterdam is gevaren. Ook dit was een belevenis. Centraal in de beleving van deze dag was natuurlijk de Wereldhaven. Schepen en nog eens schepen. De lunch in het scheepvaartmuseum was het juiste moment want juist toen viel er een buitje regen. Voor een aantal van de deelnemers eventjes de rivier op en voelen wat de stroming met je doet en ook om de trage deining te voelen, heel anders dan op het binnenwater. De vloedstroom was ook in de andere havens te zien en te voelen. Kortom ook deze dag was een belevenis.

Het Kano Kollege voor de wintermaanden zit er nu op. We hebben deze winter gevaren in Vlaardingen, Delft, Rotterdam en Den Haag. Eén van de doelen was om steeds in wisselende omstandigheden en op onbekend water te peddelen. Ik denk dat dit prima is gelukt, alleen al de oefening met in- en uitstapplekken want dit was lang niet altijd even gemakkelijk. Maar ook het ontdekken dat je met elkaar rekening moet houden en wat anders, dat je de juiste kleding kiest. Allemaal ervaringen die we hebben opgedaan. Alleen jammer dat we steeds van dat mooie weer hebben gekregen, en beetje ruiger had ook wel gemogen, maar ja, daarover geen geklaag natuurlijk.

Volgende winter weer? Ik hoor het graag. We kunnen dan misschien eens peddelen in Gouda, Dordrecht, Schiedam en Leiden. Maar goed dat is nog een eind weg. Eerst gaan we het geleerde toepassen met prachtige peddeltochten in zomerse omstandigheden. Als je het leuk lijkt om dit met je vrienden van het Kano Kollege te doen dan kan je deze gewoon uitnodigen. Niet geschoten is altijd mis.

06 - 03 - 2016

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina