solokano.nl

Home · Algemene verslagen · De kop eraf in Bergschenhoek!

De kop eraf in Bergschenhoek!

kanocollege Zo, de kop is er af.... Het eerste evenement van het zomerprogramma 2013 is alweer voorbij! Vast besloten om een hele dag regen en wind van 4 tot 6 bft te trotseren verzamelt zich het gemengde groepje kanoëers op de slechtste dag van de week (volgens de meteorologen) in Bergschenhoek. Na een rondje kennismaken komt Arij al gauw terzake, maakt een bootverdeling en legt de geplande uit. Vaarders zonder eigen boot worden meegenomen naar de stelling met huurboten terwijl wij onze kano’s van de auto halen.

Zoals te verwachten is de opkomst van solovaarders bij zulke weersvooruitzichten laag, maar gelukkig is René er ook dus ben ik niet de enige. Zelfs de tochtleiding schijnt de wind niet te vertrouwen en kruipt met z’n drieën(!) in een grote huurschuit ;-). Al na een half uurtje varen met de wind in de rug, die vooral de lichte solo’s steeds maar probeert dwars te zetten, worden de tochtdoelen bijgesteld. Afgezien wordt van de oversteek van de Zevenhuizerplas en wij blijven op de Rottemeren, die bij deze wind al behoorlijke golven kunnen produceren. Goede beslissing, denk ik als arme solovaarder, die vaak de grootste moeite heeft om het bootje te beletten om dwars op de golven te gaan liggen.

Tenslotte komt een eethuisje pal aan het water in zicht, voorzien van een eigen ‘haventje’ voor kleine bootjes. Met een flinke vaart gaat het gezelschap één voor één door de smalle ingang, om aan lager wal op de houten beschoeiing tot stilstand te komen...

Na de pauze, met de wind pal tegen weer de Rottemeren op. Deze keer proberen wij netjes in de luwte langs te oevers van de hoge wal te blijven. Maar bij iedere bocht verandert natuurlijk de windrichting en soms is het flink ploeteren om weer in de beschutting van de walbegroeiing te komen. Uiteindelijk doen we over de terugweg dubbel zo lang en zijn toch wel een beetje opgelucht als de bekende klimtoren boven de bomen zichtbaar wordt. Het laatste, smalle stuk nog even flink aanpoten en we kunnen na het urenlange knielen de benen weer strekken...

Dat moet gezegd worden: Arij heeft zijn naam weer waar gemaakt wat het weer betreft... de wind kon hij niet laten ophouden maar het heeft de hele dag geen spat geregend! Pas op de terugweg naar huis moesten de ruitenwissers aan!

13 - 06 - 2013

Reacties:

Heiko 13 - 06 - 2013

Die was wel mee, zelfs in mijn jaszak ;-)
Maar er zijn al zoveel foto's geschoten van varende peddelaars...
ik heb een voorkeur voor herkenbare gezichten!

Theo 13 - 06 - 2013

Mooi verslag Heiko! - Volgende keer de camera mee in de kano? ;-)

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina