solokano.nl

Home · Algemene verslagen · Oefendag Kano Kollege

Oefendag Kano Kollege

Impressie van oefendag van het Kano Kollege op 28 januari 2012. Opvallend veel leden van Solokano.nl waren hierbij aanwezig.

Mark Maier Deze dag stond voor een belangrijk deel in het kader van het Solo varen. Om dit Thema extra te belichten werd Mark Maier bereid gevonden om zijn kennis en kunde onder de aandacht te brengen. Maar daarnaast waren er meer instructeurs die door de wol geverfd waren.

De belangstelling voor deze dag was enorm. Een 30 tal peddelaars melden zich tussen tien uur en half elf aan op het buitensportcentrum aan de Hoeksekade in Bergschenhoek. Er werd zelfs vastgesteld dat het een ‘beweging’ lijkt te worden. Opvallend veel solo kano’s werden uitgestald op het gazon, zo rond de 15 stuks en voornamelijk vlakwater modellen. Heel mooi om deze collectie zo bij elkaar te zien. Maar het ging niet om het kijken, varen daar draait het om bij het Kano Kollege. En deze zaterdag was daar bij uitstek geschikt voor want de versluierde zon, geen wind, hoge temperatuur, alles was zoals je het je maar kan wensen. Iets voor de aangegeven tijd is Arij gestart met de opening en tijdens dit praatje kwam Marc binnenlopen. Lennart meldde dat hij een weekend aan het organiseren is op 20 21 22 april vanaf camping Spijkerboor in Oud Ade. Een dagje door de bloeiende bollenvelden en een dag door de grachten van Leiden en ook nog een dag door de polders.

solo vaarders Het eerste uur werd en gezamenlijke les met de leerling instructeurs in het water en de cursisten op de kant. Met een hoofdinstructeur in het water en ook één op de kant was er voor iedereen veel te zien en te leren, dit om dat er ook veel te horen was. Om 11.30 uur ging iedereen te water. Er waren kleine les groepjes gemaakt met ieder zijn instructeur. Iedere groep is met een bepaald thema bezig geweest en met een uurtje is dat weer genoeg. Uit de kano en een kwartiertje analyseren wat er ontdekt en geleerd is in een feedback ronde. Dit is een belangrijk onderdeel van het Kano Kollege want het gaat om het vasthouden van de leermomenten; dit is belangrijk voor de leerling instructeurs maar ook de peddelcursisten worden daar wijzer van. Er ontstaan dan altijd boeien gesprekken.

onder toezicht Om het feest compleet te maken werd er door de organisatie (Hans) een heerlijke soep getrakteerd bij de zelf meegebrachte boterhammen waardoor het energie niveau snel weer het juiste pijl had bereikt voor de middag sessies. Nieuwe indeling gemaakt en voor een deel ook andere instructeurs ingezet. Het is heel mooi om te kunnen kiezen uit de vele kwaliteiten die rond liepen en rond voeren. Ook fijn om te zien dat de sport ook in de winter zoveel liefhebbers trekt. Na de middag feedbackronde rond een uur of vier, vertrokken de cursisten en zijn de leerling-instructeurs met elkaar in gesprek te gaan om te kijken hoe de opleiding tot een afronding zou kunnen komen (dit jaar). We hebben afgesproken dat we data gaan prikken voor examenmomenten, eerst voor KV-A (eind maart)daarna OKV-B (half mei) en na de zomervakantie een instructeurs examen (eind september) . Een halfuur binnen zitten was genoeg, dus weer het water op en Mark aan het werk zetten leek nu het thema te zijn en tot de duisternis te heftig werd is er gepeddeld.

Er is deze dag veel geleerd en ervaring opgedaan. Het tempo lag wat hoog maar met deze temperatuur kon dat geen kwaad. Niemand te water, leuke contacten, veel gezelligheid, veel ervaring. Twas weer een feest.

Hans had ondertussen de potten aan het pruttelen gekregen waardoor de meest heerlijke groenten werden om getoverd tot de meest heerlijke smaken. De instructeurs en de leerling-instructeurs hebben genoten van het eten en van elkaar verhalen. Besloten werd om de volgende Kano Kollege dag die op een zaterdag valt, ook maar op deze manier te doen. Jan van der Kemp heeft zich aangemeld om het eten te organiseren. Zet daarom zaterdag 24 maart duidelijk in de agenda en houdt rekening met een uitloop in de avond. Naar ik hoop kan dan ook Lieven aanwezig zijn, nu weet hij het bijtijds, sorry voor het vorige.

Maar vergeet niet de eerst volgende oefendag; dit is dinsdag 14 februari, zelfde tijd en zelfde plek. De leerling instructeurs krijgen nog te horen wat er van hun wordt verwacht en als je snel bent kan en mag je zelf een voorstel doen. Mocht er onverhoopt ijs in het water liggen dan doen we wat aan theorie want het zal eens tijd worden. Daarnaast komt er een verrassing uit de hoed in de vorm van een iets wat andere sport maar met opvallende overeenkomsten.

Met dank aan Kanoshop voor gebruik van hun locatie en het gebruik van een aantal kano’s. Met een knipoog naar het prachtige weer. Een bedank naar Mark Maier voor zijn lessen. En, niet in de laatste plaats dank aan de Kok.

31 - 01 - 2012

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina