solokano.nl

Home · Algemene verslagen · Succesvol eindejaarskamp

Succesvol eindejaarskamp

Het eindejaarskanokamp is prima verlopen ondanks de harde wind en stevige buien.
Altijd opnieuw zijn het spannende dagen in de Biesbos. Eind december is een periode van verrassingen want alles is mogelijk wat het weer betreft. Vorig jaar is het kampje afgelast van wegen de strenge vorst en dit jaar was de temperatuur zo dat je de trui wel thuis kon laten.
Het temperatuur verschil was bijna 20 graden!

Maar we hebben er wat anders voor in de plaats gekregen in de vorm van wind en regen. De wind zorgen voor een mooie golfslag en omdat we deze keer vooral aan het varen zijn geweest in het westen van de Biesbos, dus vooral open en groot water, is er veel water voorbij gekomen. De beladen kano’s zijn ternauwernood blijven drijven, het was soms best wel spannend.

Wat dit jaar ook nieuw was is dat de deelnemers op geheel verschillende tijdstippen en vanaf geheel andere punten zijn gestart. In een aantal kleine groepjes is er naar het kampeerpunt ‘De Biesboshoeve’ gevaren, het was erg leuk om steeds weer nieuwe mensen te zien binnendruppelen, soms bij nacht en ontij!

Een ander nieuw fenomeen is dat we konden beschikken over een toilet en een douche, een ongekende luxe zo in de winter.
De tussendag was een mooie dag voor de dagjesmensen. Op deze dag hebben zich nog 8 mensen gemeld die zijn meegevaren. We hebben ze als groep opgehaald aan de zuidoever van de Amer, een mooie oversteek want er stonden prachtige golven en gelukkig was de stroming gering want anders zou te beslist een probleem zijn geworden.
Alles bij elkaar zijn er deze keer 20 deelnemers geweest die de elementen hebben getrotseerd.

Heel opvallend was dat zeker de helft van de deelnemers solo wil varen maar om verschillende redenen toch in een tandemboot is gestapt. Misschien moeten we volgend jaar meer aandacht geven aan de solovaarders en één en ander beter op elkaar afstemmen.
Hier vast de datum: vrijdag 28 en daarna 29 en 30 december.
Nog een royale dank aan Hans Voortman die voor ons de warme maaltijden heeft verzorgd.

04 - 01 - 2012

"Solovaren daagt je uit...maar jij bent de baas!"

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina