solokano.nl

Home · Disciplines solo varen · Disciplines binnen het solo varen

Disciplines binnen het solo varen

Het peddelen met een Solo-open-kano kent diverse disciplines en heeft verschillende aspecten in zich. De één voelt zich meer aangetrokken door een bepaald facet dan de ander. Die facetten zijn comfort, gebruiksgemak, peddeltechniek, conditionele uitdaging, natuurbeleving, vervoer en meer van dit soort zaken.

De vrienden van de Solokano weten dat de juiste techniek in alle facetten doorwerkt en daarom is de oefening zo belangrijk. Bij vlakwatervaren gaat het vooral om efficiëntie, bij wildwater veelal om inzicht en bij freestyle meer om de techniek. Zo heeft iedere tak van deze sport zijn eigen kernkwaliteit.

Bij iedere tak hoort een type kano, een bepaalde techniek en een peddelvorm. Het is een hele kunst om deze drie dingen in de juiste balans te brengen ten aanzien van het water waar wordt gevaren. Wanneer hierin een juiste verhouding is, wordt het peddelen een feest.

We kennen de volgende disciplines: vlakwater, grootwater, stromend water, wildwater, freestyle, trekking, poling, lining en zeilen. De laatste drie brengen we onder in aanvullende bewegingsvormen. Met trekking worden de meerdaagse tochten aangeduid; varen met bepakking, kamp maken en eten bereiden. De andere 6 hoofdvormen hebben ieder een eigen hoofdstuk op deze site.

18 - 11 - 2010

"De kunst van het Openkanovaren: Solovaren kun je leren!"

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina