solokano.nl

Home · Kano's, peddels en accessoires · Accessoires · Leren hangmatzitje

Leren hangmatzitje

leren zadelzitje Op het duitse Canadierforum kwam ik een amerikaanse link tegen met een prachtig leren ‘hangmatzitje’. De bedenker van dit zitje plaatste weliswaar op zijn website deze zin: “There are always those who copy good ideas, but why not own "The Original." Maar om nou zoiets helemaal uit de States te laten komen, zonder dat je weet of het wel bevalt...

Naar lang aarzelen heb ik het dan toch niet kunnen laten: ik heb dat leren zitje (voor eigen gebruik ;-) nagemaakt. Weliswaar met één kleine aanpassing: ik heb aan de voorzijde, waar het leer het meest belast wordt, een extra riem als sterkere verbinding tussen de ophangpunten toegevoegd.
Je hebt tenslotte niet voor niks ook een "leer"- hobby, toch? ;-))

Aan de boot heb ik nog een tweetal wijzigingen moeten aanbrengen:
-eigenlijk is het de bedoeling om het zitje met de riemen door de vierkante gaten in de gunwales te bevestigen, maar omdat er in mijn boot op die plaats geen gaten zitten, heb ik de oorspronkelijke schroeven van het zitje door ovale schroefogen moeten vervangen.
-de trek die bij belasting van het zitje op de boordwanden wordt uitgeoefent, is behoorlijk! Om vervorming van de romp te voorkomen, heb ik vlak achter en vòòr mij een extra thwart moeten aanbrengen. En nou maar hopen, dat het zitje ook comfortabel zit, maar dat vertel ik de volgende keer wel... ;-)

31 - 05 - 2013

copyright © 2014 solokano.nl van, voor en door solovrienden! | Sitemap | Solokano op Twitter | Solokano linkpagina